Leuven, 15 oktober 2019

UZ Leuven, LKI en IFPC herhalen succesvolle opleiding voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten

Vandaag gaat in UZ Leuven een specifieke opleiding van start voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten. UZ Leuven en het Leuvens Kankerinstituut (LKI) werken daarvoor samen met het Institute For Professional Care (IFPC). Het is de tweede keer dat de opleiding georganiseerd wordt. Nieuw in vergelijking met de eerste lessenreeks is dat ook kappers nu kunnen deelnemen.

Schoonheidsspecialisten en kappers krijgen tijdens het traject een beter inzicht in de noden van kankerpatiënten en ze leren op welke manier ze de verzorging in hun salon of instituut kunnen aanpassen. Zowel patiënten als specialisten zijn vaak onzeker over de speciale producten en technieken die nodig zijn en over de beste manier van communiceren. Nochtans kunnen de esthetische behandelingen helpen bij de verwerking van een ingrijpend proces. De uiterlijke gevolgen van een kankerbehandeling, zoals huiduitslag en haarverlies, brengen tenslotte vaak extra onzekerheid met zich mee.

De deelnemers volgen een opleiding van één jaar met 20 lesdagen (theorie en praktijk). Ze krijgen les van artsen, verpleegkundigen en vakmensen uit het multidisciplinair oncologisch team. Ze schrijven een eindwerk en volgen stage. Na de opleiding krijgen ze een erkenning en een kwaliteitslabel.

Meer informatie: http://www.institutefpc.eu/