Persbericht UZ Leuven - 29 oktober 2020

Nieuwe app maakt zorgverleners wegwijs in orale anti-kankertherapie

Artsen, verpleegkundigen, apothekers en IT-specialisten van UZ Leuven ontwikkelden samen de nieuwe app Oncot’app. De app bevat informatie voor zorgverleners over tientallen verschillende orale anti-kankertherapieën en vervangt het bestaande zakboekje voor orale anti-kankertherapie, dat tot nu alleen op papier bestond.

De nieuwe app Oncot’app bevat informatie over de orale anti-kankertherapieën die in de klinische zorg momenteel het meest relevant zijn. De tool werd ontwikkeld voor de zorg in UZ Leuven, maar is ook voor artsen, apothekers en verpleegkundigen buiten het ziekenhuis gratis beschikbaar. De app geeft onder meer informatie over de aandoeningen waarvoor een behandeling wordt ingezet, instructies voor een correcte inname, interacties met andere geneesmiddelen of voeding, mogelijke bijwerkingen … Zo kunnen zorgverleners hun patiënten goed begeleiden bij hun orale anti-kankertherapie.

De app kwam tot stand dankzij het cyztraproject van UZ Leuven en met de financiële steun van AbbVie. Het cyztraproject is een samenwerking van oncologisch verpleegkundigen, ziekenhuisapothekers en arts-specialisten binnen het Leuvens kankerinstituut (LKI). De applicatie werd zo volledig en juist mogelijk opgesteld, maar vervangt natuurlijk nooit het eigen denken en handelen van de zorgverlener.

Meer informatie: lees het volledige bericht op de website van UZ Leuven.