Mededeling Dienst Fondsenwerving KU Leuven - 17 juli 2020

2020 is, zacht uitgedrukt, al een ware uitdaging geweest. In deze uitzonderlijke periode probeert iedereen zijn steentje bij te dragen. Om schenkers te belonen voor hun niet-aflatende steun – in een tijd waarin dat niet altijd vanzelfsprekend is – geldt er nu tijdelijk een verhoogde belastingvermindering voor giften.

In 2020 wordt je fiscale attest nog voordeliger. Voor wie dit jaar tussen januari en december schenkt aan een goed doel, geniet een fiscaal voordeel van niet 45 maar wel 60 procent. Dat is, zolang het totaalbedrag van je giften minder bedraagt dan 20 procent – in plaats van de gebruikelijke 10 procent – van je belastbaar netto-inkomen. Concreet zal een schenking van 100 euro je dus uiteindelijk maar 40 euro kosten.

Zo wil de federale regering aan de ene kant iedereen die geholpen heeft in de bikkelharde strijd tegen het coronavirus bedanken. Ook het COVID-19 Fonds van KU Leuven heeft de afgelopen maanden heel wat schenkingen mogen ontvangen uit verschillende hoeken. 

Aan de andere kant hoopt de regering met die belastingvermindering ook een financiële impuls geven te geven aan bepaalde sectoren en organisaties. Ze richt zich daarbij onder meer op non-profitorganisaties die door de huidige coronacrisis zware klappen hebben gekregen. Ook voor ons alvast een dankbaar duwtje in de rug.

Maak mee het verschil. Wie een steentje wil bijdragen aan ons kankeronderzoek of aan de zorg voor kankerpatiënten, kan hiervoor verschillende opties vinden op onze steunpagina. Hartelijk dank!