Het Leuvens kankerinstituut - LKI

Het Leuvens kankerinstituut is opgericht in de schoot van KU Leuven en UZ Leuven. In het LKI bundelen basiswetenschappers, klinische onderzoekers, artsen en zorgverleners hun krachten. Ze willen kanker nog beter doorgronden en bestrijden, en kankerpatiënten de beste kansen bieden. Het LKI wil een voortrekkersrol spelen op vlak van zorg, diagnose, therapie, onderzoek en opleiding. Er is ook aandacht voor de sociale en emotionele noden van patiënten.

U kunt op ons engagement rekenen, maar wij durven ook uw hulp vragen: elke bondgenoot maakt ons sterker in de strijd tegen kanker. Oprechte dank voor uw vertrouwen en steun.

Het herstellen van bloedvaten in tumoren kan kankertherapieën verbeteren
gepubliceerd op 18 november 2016

Slechtgevormde bloedvaten in tumoren werken uitzaaiingen van kanker in de hand. Omdat kankercellen hongerig en agressief zijn, kunnen ze door de fragiele vaatwand breken en ontsnappen naar andere organen. Onderzoekers onder leiding van professor Peter Carmeliet hebben nu een manier ontdekt om deze bloedvaten weer gezond en sterk te maken.Tik een trefwoord in,
onze zoekmachine laat u toe om zeer gedetailleerd te zoeken.

Help ons vooruit

Elke patiënt is uniek, elke tumor is uniek. We werken daarom aan 'therapieën op maat'. De zorg voor onze patiënten moet optimaal zijn. Maar de ontwikkeling én de toepassing van nieuwe therapieën kosten handenvol geld. Uw steun is letterlijk van levensbelang. 

Het LKI in cijfers - 2015
icon
23884
sessies chemotherapie
icon
33892
patiënten met kanker
icon
891
publicaties van onderzoekers
icon
42487
sessies radiotherapie

 

Met de Vrienden en Ambassadeurs van het LKI
bouwen wij een netwerk op van betrokken schenkers
die ons onderzoek en onze zorg op een bijzondere manier steunen. Ook u kunt hierbij aansluiten. 

Lees er meer over