Het Leuvens kankerinstituut - LKI

Het Leuvens kankerinstituut is opgericht in de schoot van KU Leuven en UZ Leuven. In het LKI bundelen fundamentele wetenschappers, klinische onderzoekers en artsen hun krachten. Ze willen kanker nog beter bestrijden en kankerpatiënten de beste kansen bieden. Het LKI wil een voortrekkersrol spelen op vlak van zorg, diagnose, therapie, onderzoek en opleiding. Er is ook aandacht voor de sociale en emotionele noden van patiënten.

U kunt op ons engagement rekenen, maar wij durven ook uw hulp vragen: elke bondgenoot maakt ons sterker in de strijd tegen kanker. Oprechte dank voor uw vertrouwen en steun.

Studenten steunen kankeronderzoek met wensfontein
gepubliceerd op 22 juni 2016

De wensfontein wordt opgesteld tijdens de proclamaties van afzwaaiende studenten en wil mede-studenten, ouders, personeelsleden en alumni op een originele manier motiveren om een goed doel te steunen. De opbrengst van de eerste editie gaat naar het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek van het LKI.Tik een trefwoord in,
onze zoekmachine laat u toe om zeer gedetailleerd te zoeken.

Help ons vooruit

Elke patiënt is uniek, elke tumor is uniek. We werken daarom aan 'therapieën op maat'. De zorg voor onze patiënten moet optimaal zijn. Maar de ontwikkeling én de toepassing van nieuwe therapieën kosten handenvol geld. Uw steun is letterlijk van levensbelang. 

Het LKI in cijfers - 2015
icon
23884
sessies chemotherapie
icon
33892
patiënten met kanker
icon
891
publicaties van onderzoekers
icon
42487
sessies radiotherapie

 

Met de Vrienden en Ambassadeurs van het LKI
bouwen wij een netwerk op van betrokken schenkers
die ons onderzoek en onze zorg op een bijzondere manier steunen. Ook u kunt hierbij aansluiten. 

Lees er meer over