Het Leuvens kankerinstituut - LKI

Het Leuvens kankerinstituut is opgericht in de schoot van KU Leuven en UZ Leuven. In het LKI bundelen basiswetenschappers, klinische onderzoekers, artsen en zorgverleners hun krachten. Ze willen kanker nog beter doorgronden en bestrijden, en kankerpatiënten de beste kansen bieden. Het LKI wil een voortrekkersrol spelen op vlak van zorg, diagnose, therapie, onderzoek en opleiding. Er is ook aandacht voor de sociale en emotionele noden van patiënten.

U kunt op ons engagement rekenen, maar wij durven ook uw hulp vragen: elke bondgenoot maakt ons sterker in de strijd tegen kanker. Oprechte dank voor uw vertrouwen en steun.

Vetten voeden uitvalswegen voor kankercellen
gepubliceerd op 10 januari 2017

Kanker kan zich in het lichaam verspreiden via verschillende ‘uitvalswegen’. Een belangrijke route zijn de lymfevaten. Bij de aanwezigheid van een tumor maakt het lichaam zelfs extra lymfevaten aan. Een onderzoeksteam onder leiding van professor Peter Carmeliet (VIB-KU Leuven) heeft het mechanisme achter die lymfevatontwikkeling ontdekt. Die inzichten kunnen op termijn leiden tot nieuwe kankermedicijnen die de groei van lymfevaten tegengaan.Tik een trefwoord in,
onze zoekmachine laat u toe om zeer gedetailleerd te zoeken.

Het LKI in cijfers - 2015
icon
23884
sessies chemotherapie
icon
33892
patiënten met kanker
icon
891
publicaties van onderzoekers
icon
42487
sessies radiotherapie

 

Uw hulp

Met uw hulp kunnen wij sneller vooruitgang boeken, op vlak van onderzoek, diagnose en behandeling.

Hoe kunt u ons helpen?
Word vriend of ambassadeur van het LKI